Előtésztás kovászos rózsabimbó

Előtésztás kovászos rózsabimbó

2,5 dl víz
25 dkg kovász
25 dkg kenyérliszt
Összekeverjük és hagyjuk állni (én most 5 órán keresztül hagytam a konyhapulton)

Utána hozzákeverünk 40 dkg lisztet, 2 dl vizet, 2 evőkanál olajat és 2 tk sót. Dagasztjuk és duplájára kelesztjük. Majd hajtogatjuk 2x és közben 1 órát kel. Hajtogatjuk és szakajtóba tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt a sütőkővel együtt 230 fokra és 1 órán keresztül melegítjük. Addig szépen a tészta is kel. Lapátra rakjuk és betesszük a gőzös sütőbe sülni. Kb. 10 perc után levesszük a hőfokot 190 fokra és úgy sütjük készre. Amikor kész, rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.