Éjszakai kelesztésű szénhidrátcsökkentett egyszerű kenyér
Éjszakai kelesztésű szénhidrátcsökkentett egyszerű kenyér
4 dl víz
50 dkg DW liszt (lehet kenyérliszt is)
20 dkg kovász (akinek nincs, akkor 1 cs. szárított élesztő)
2 ek burgonyapehely
2 tk só
2 ek olivaolaj
Az egészet dagasztjuk és minden faxni nélkül formázzuk. Betesszük a sütőpapírral bélelt jénaiba, majd lefedjük a tetejével. A teljes jénait egy zacskóba tesszük, alaposan beburkoljuk vele és a kenyértésztánkat betesszük a hűtőbe. Reggel kivesszük és míg melegszik a sütő, addig a kenyerünk is eléri a normál hőmérsékletet. Utána bevágjuk, vizezzük a tetejét és a jénai tetejét és 200 fokos sütőben sütjük. Mikor már pirosodik a kenyér, akkor levesszük a jénai tetejét és úgy sütjük készre. Amikor megsült és szép piros lett, akkor rácsra tesszük, megspricceljük vízzel és hagyjuk kihűlni.