Egyszerű-gyors túrós kuglóf
2016.01.10 13:07
Egyszerű-gyors túrós kuglóf
1 kocka szoba hőmérsékletű margarin (25 dkg)
1 csipet só
25 dkg tehéntúró
1 bögre kristálycukor (16 dkg)
2 tojás
2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
1 csomag sütőpor
A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütési idő kb. 50 perc volt, de tűpróbával ellenőrizzük.
Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra.
Porcukorral meghintve tálaljuk.