Édes vagy sós töltött kiflik
2015.07.17 06:47
Hozzávalók: 4 dkg élesztő 50 ml langyos tej+50 ml langyos víz 1 kanál cukor. Elkeverjük felfuttatjuk. 80 dkg liszt 1/2 dcl olaj 2 +2 dcl langyos víz + tej 1 csapott kanál só A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát gyúrunk, liszttel meghintve meleg helyen a duplájára kelesztjük. 4 gombócot csinálunk a tésztából. Minden gombócot kör alakúra nyújtunk, majd 8 szeletre (mint a pizzát) darabolunk. A szélesebb végénél töltjük és utána felcsavarjuk. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokos sütőben sütjük.
Töltött kiflik! Lehet tölteni édesen és sósan is!
Hozzávalók: 4 dkg élesztő 50 ml langyos tej+50 ml langyos víz 1 kanál cukor. Elkeverjük felfuttatjuk. 80 dkg liszt 1/2 dcl olaj 2 +2 dcl langyos víz + tej 1 csapott kanál só A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát gyúrunk, liszttel meghintve meleg helyen a duplájára kelesztjük. 4 gombócot csinálunk a tésztából. Minden gombócot kör alakúra nyújtunk, majd 8 szeletre (mint a pizzát) darabolunk. A szélesebb végénél töltjük és utána felcsavarjuk. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokos sütőben sütjük.
