Dia wellness kenyerem kovászos öregtésztával

Dia wellness kenyerem kovászos öregtésztával

20 dkg öregtészta
2,5 dl langyos víz
45 dkg Dia Wellness liszt (vagy kenyérliszt)
2 dkg burgonyapehely
2 dkg olvasztott margarin
1 dkg só

Az egészből egy közepesen lágy tésztát kell dagasztani, majd lisztezett deszkán letakarva duplájára kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk és ismét duplájára kelesztjük. Formázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük és ismét duplájára kelesztjük. Bevágdossuk és lefújjuk vízzel a kenyeret és a jénai tetejét is, majd 200 fokos sütőben szépen megsütjük, mikor majdnem kész, akkor levesszük a jénai tetejét és úgyis sütjük még kb. 10 percig (piros legyen). Amikor kivesszük a sütőből levesszük a sütőpapírt róla, rácsra tesszük hűlni és megspricceljük hideg vízzel.
Hagyjuk teljesen kihűlni!