Csalamádé

Csalamádé
 
2 kg fejes káposzta
1 kg paprika (sárga és piros)
1 kguborka
500 g hagyma
400 g sárgarépa 
200 ml ételecet (10%-os)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1 evőkanál bors - fekete (egész)
70 g só
400 g kristálycukor
1 kávéskanál citromsav (por)
1 kávéskanál nátrium benzoát
 
A zöldségeket tökgyalun vagy uborkagyalun lereszeljük. Rászórjuk a borsot és a babérlevelet. Rátesszük a sót és alaposan átforgatjuk. Rászórjuk a citromsavat, nátrium-benzoátot is. Az ecetben elkeverjük a cukrot (vagy édesítőt - én folyékony steeviát használtam) és ráöntjük a zöldségekre. 4-5 órán át (vagy akár tovább hagyjuk állni, közben néhányszor átforgatjuk. Üvegekbe tesszük, lezárjuk és kész is!
Készíts ingyenes honlapot Webnode