Creme brulee
Creme brulee
Hozzávalók:
7,5 dl jó minőségű habtejszín
8 tojássárgája
15 dkg cukor
3 rúd vanilia
Tetejére:
15 dkg cukor
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A tejszínt feltesszük forrni a vaniliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt.
A tojássárgákat a cukorral kézi habverővel összedolgozzuk egy tálban. A meleg tejszínt szűrön keresztül merőkanalanként hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük.
(Vigyázni kell, mert ha egyben öntjük bele a meleg tejszínt a tojásra, akkor a tojás kicsapódhat).
A vízfürdőhöz vizet forralunk.
Egy mély tepsibe belehelyezzük a 4-6 db kerámia tálkát. Beletesszük a krémet és köré forró vizet öntünk.
A tepsit lefedjük alufóliával és 35-35 percre a sütőbe tesszük.
Amikor lejárt az idő kivesszük és hagyjuk kihűlni. A creme brulee akkor jó, ha megrázogatjuk és remeg, de nem keletkezik rajta szakadás.
Tálalás előtt megszórjuk a krémet cukorral és kézi fáklyával rákaramellizáljuk.