Citromos-mentás torta sütés nélkül

Citromos-mentás torta sütés nélkül

A tészta:
30 dkg darált kekszet összekeverünk
20 dkg olvasztott margarinnal
és jól belenyomkodjuk egy kapcsos kerek tortaforma aljába.

A krém:
65 dkg mascarpone
20 dkg cukor
2 dl víz
1 tejszínhabpor
1 cs háztartási zselatin
1 kisebb csokor menta (+ a díszítéshez)
2 citrom leve (+ a díszítéshez citrom)

A vizet a cukorral feltesszük főni és beletesszük a mentát is. Amikor néhány perce főtt (már kissé zöldes a színe), kiszedjük a mentaleveleket és a tűzről levéve gyorsan belekeverjük a zselatint, majd 1-2 percig még főzzük.
A mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejszínhabport, a 2 citrom levét és jó alaposan habosra keverjük. Utána beleöntjük a mentás cukorszirupot és ezzel is alaposan elkeverjük. (Folyós, de habos állagú krémet kapunk). 
Ezt ráöntjük a kekszes alapra.
Hagyjuk néhány percig hideg helyen dermedni, majd díszítjük. Utána tálalásig ismét hideg helyre tesszük.