Cigánypecsenye
Cigánypecsenye
Az eredeti recept tarjából készül, de mivel mi annyira nem szeretjük a tarját, ezért én karajból csinálom.
A csontozott karajt szeleteljük és kiklopfoljuk. A szalonnát szeletekre vágjuk és bevagdossuk a szeleteket. Legalább 3-4 fej hagymát karikára vágunk. Pici olajon elkezdjük kisütni a szalonnákat.A megsült szalonnákat kitesszük és félrerakjuk. A visszamaradt zsírban átdinszteljük a hagymát. Az átdinsztelt hagymát a tepsibe szedjük. A húst megforgatjuk lisztben és mindkét felét pirosra sütjük. (nem szoktam sózni, mert a szalonna sóssá teszi a zsírt, és a teljes ételhez elegendő). A kisült hússzeleteket a hagymára tesszük, majd rárakjuk a szalonnákat és 3-4 gerezd fokhagymát apró darabokra vágva a tepsibe szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.