Burek (vaniliás-túrós-mogyorós)

Burek (vaniliás-túrós-mogyorós)

1 féle burekhez 2 csomag 8 lapos rétestésztát számolunk!
Egy nagy közepes tepsit kikenünk olvasztott margarinnal, majd belefektetünk 1 réteslapot, megkenjük olvasztott margarinnal és ezt így folytatjuk a csomagban lévő 6. réteslapig. Erre jön a töltelék. Túrósánál natúr túró (ízesítés nélkül), mogyorósnál darált vagy tört mogyoró cukorral keverve. A vaniliás töltelékét lejjebb leírom majd. 
A töltelékre fektetünk 4 külön-külön margarinnal megkent réteslapot, majd ismét egy adag tölteléket teszünk rá. Erre rátesszük darabonként a további 6 réteslapot, szintén külön-külön margarinnal megkenve. A réteslapok széleit visszahajtjuk, a tetejét is lekenjük margarinnal, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

A vaniliás (grízpudingos) töltelék (az eredeti neve Galaktoboureko)
Hozzávalók:
3 db közepes méretű tojás
25 dkg porcukor
1 l tej
15 dkg búzadara
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom leve és reszelt héja

A tojásokat 15 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. A tejet a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával felforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tojásos masszát. Hagyjuk hűlni egy kicsit és ezt terítjük rá (kenjük rá, mert folyik) a réteslapokra.

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode