Birsalmasajt

Birsalmasajt

 

A birsalmákat alaposan megmossuk, a héján lévő szőrtől teljesen letisztítjuk. Az almákat negyedeljük, kivágjuk az esetleg rossz-romló részeket és a csumáját. Az almákat dabaroljuk és héjastól feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Amikor megfőtt, akkor leszűrjük és az almát pürésítjük. Lemérjük a súlyát és a súlyának a 80%-ának megfelelő cukormennyiséget adunk hozzá. Kb. 15-20 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. (Ilyenkor ízesíthetjük összetört dióval, mandulával is). Amikor kész, akkor vagy szilikon formákba, vagy folpackkal bélelt formákba töltjük és hagyjuk kihűlni. Egy nap szikkadás után kivesszük a formából és száradni hagyjuk. Naponta megforgatjuk! Ilyenkor már fogyasztható!