Békebeli a kenyér szénhidrátcsökkentett változatban

Békebeli a kenyér szénhidrátcsökkentett változatban

Tegnap este kovászos öregtésztát csináltam:
25 dkg kovász
2,5 dl víz
50 dkg kenyérliszt
Alaposan összegyúrtam, majd a konyhapulton hagytam reggelig.

Reggel összeállítottam a tésztát:
30 dkg kovászos öregtészta
2,5-3 dl víz
70 dkg Dia Wellnes -50Ch liszt
2 tk só
3 ek olivaolaj

Dagasztógéppel bedagasztottam a tésztát, majd 1,5 órát hagytam kelni. Ismét dagasztottam és ismét pihent 1 órát. Majd hajtogattam és ismét 1 órán át kelt, majd formáztam és sütőpapíros jénaiba tettem. Itt kelt kb. 2 órát (másfélszeresére kell kelnie). Ezután bevágtam a tetejét és lespricceltem vízzel a tésztát és a jénai tetejét is és betettem a sütőbe.
220 fokos sütőben kezdtem el sütni, majd 30 perc után visszavettem a hőfokot 190 fokra. 50 perc sülés után levettem a jénai tetejét és hagytam tovább sülni.