Bajor zsemlék
2015.07.17 12:22
Bajor zsemlék
50 dkg búzafinomliszt
2 mokkáskanál só
1 evőkanál cukor
4 evőkanál olívaolaj
2,5 dl víz
2 dkg élesztő
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát nagyjából 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Zsemléket formázunk belőle.
Kb. 2 liter vizet felteszünk forrni, beleteszünk 3 teáskanál szódabikarbónát. Amikor forr, a zsemléket beletesszük , majd fél perc után megforgatjuk és a másik oldalát is főzzük fél percig. Kiszedjük, lecsepegtetjük, tepsire tesszük. Bevágdossuk és 20 perc alatt 180 fokos sütőben pirosra sütjük. (a szódabikarbónától lesz ilyen szép barna és a vágások helye pedig fehér marad )