Bagett

Bagett

40 dkg kenyérliszt 
1 dl langyos víz
1,5 dl tej
1 tk. só
5 dkg olvasztott margarin
2 ek. burg.pehely vagy tejpor
1 csomag szárított élesztő
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgépbe mérjük. A sima dagasztó programon hagytam végig menni.
Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba vágjuk. Megformázzuk a bagetteket, és a bagettsütő tepsibe helyezzük őket. (lehet normál tepsibe is tenni, akkor alá szilikonlapot vagy sütőpapírt helyezünk.)
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy külön edényben teszünk bele vizet, hogy gőzben tudjon sülni majd a tészta.
A megkelt tésztán egy éles pengével bevágásokat ejtünk, majd vízzel alaposan lepermetezzük . 
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütjük. Amint kivesszük a sütőből kevés vízzel lepermetezzük, hogy a héja szép fényes legyen.