Aszalt gyümölcsös kalács
2016.01.02 17:23
Aszalt gyümölcsös kalács
60 dkg finomliszt
1 cs szárított élesztő
2 tojássárgája + 1 a kenéshez
3 dl langyos tej
10 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
Aszalt gyümölcsök, kandírozott narancs- és citromhéj
pici só
Az összes hozzávalóból egy közepesen lágy tésztát készítünk. Én bedobtam a kenyérsütőbe és ott dagasztottam meg. Hagyjuk a tésztát duplájára kelni. Ha megkelt, akkor kicsit nyújtjuk és feltekerjük, formázzunk. Formába tesszük és ismét hagyjuk kelni addig, amíg a sütő 180 fokra bemelegszik. A kalács tetejét megkenjük tojássárgával, majd gőzös sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni! smile hangulatjel