Aranygaluska kovásszal készítve

Aranygaluska kovásszal készítve

20 dkg kovász
10 dkg margarin
50 dkg liszt (én DW lisztet használtam, de lehet finomliszt is)
2,5 dl tej
édesítőszer (vagy 5 dkg cukor)
csipet só

Az egészből egy lágy tésztát dagasztunk, majd pihentetjük kb. 1 órát, majd ismét dagasztjuk és ismét hagyjuk kelni 1 órán át. Hajtogatjuk és fél órát pihentetjük, majd ismét hajtogatjuk és ismét fél órát pihentetjük. Nyújtjuk és szaggatjuk, majd 10 dkg margarint megolvasztunk és a kiszaggatott galuskákat beleforgatva a tepsibe helyezzük őket egymás mellé. Mikor egy sor kész, akkor a tetejét megszórjuk cukros dióval és rárétegezzük a következő réteget és ezt is ezt a réteget is megszórjuk cukros dióval. Hagyjuk ismét kelni fél órán keresztül, majd 180 fokos gőzös sütőben sütjük.